Tilburgs Christelijk Gemengd Koor

TCGK is opgericht op 8 januari 1920.

Het repertoire is meertalig en omvat zowel klassieke als hedendaagse muziek. Jaarlijks is er een kerstconcert en een passieconcert ondersteund door professionele solisten en musici: zoals Kazue Goto (mezzosopraan), Raoul Steffanie (bariton), Wil van den Broek (organist) en Ad van den Nieuwenhuizen (dwarsfluit).

Dirigent René Dentro heeft schoolmuziek gestudeerd aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en muziekwetenschappen aan de RU in Utrecht. Sinds 1991 is hij dirigent van het TCGK.

Het koor bestaat uit 28 leden en zoekt vooral versterking van tenoren en bassen, maar ook van alten en sopranen.

zondagse eredienst
datum en tijdstip 19-11-2017 om 9.30u