Dienstenveiling Oisterwijk 28 oktober 2017 Dienstenveiling Oisterwijk 28 oktober 2017

DIENSTEN GEZOCHT
Op zaterdag 28 oktober organiseren de SaGe Gemeenten Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg de Dienstenveiling. Tijdens deze middag van 13.30 - 16.30 uur worden diensten van gemeenteleden geveild voor het goede doel. Dit jaar gaat het geld naar ons KIA project "Onderwijs voor Dalitkinderen".
Voor de veiling zoeken we diensten om te veilen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rondleidingen, workshops, onderhoud van huis, diner aan huis, oppassen, schoonmaken. Wilt u iets aanbieden? Neem dan contact op met Marieke Traksel  op tel:  013-528 27 59 of mail voor 1 juli naar Of biedt mee op 28 oktober op de diensten die anderen aanbieden.

Kerk in Actie: Dalit kinderen in India Kerk in Actie: Dalit kinderen in India

Collecte Dalitkinderen India. Dalits zijn zogenaamde ‘onaanraakbare’ mensen die alleen de vieze klussen mogen doen en niet in Hindoetempels mogen komen. Dat is al eeuwen lang de gewoonte in India. Kinderen zijn belangrijk voor sociale veranderingen. Met goed onderwijs en beter inzicht in hun identiteit gaan kinderen een betere toekomst voor zichzelf organiseren. Zij worden hierbij geholpen door andere Dalits van de organisatie CARDS. CARDS betekent: Community And Rural Development Society, te vertalen als: Maatschappij voor Ontwikkeling van de Gemeenschap en het Platteland. Kinderen krijgen bijles, leren liedjes en dansjes, en ze leren ook zichzelf schoon te houden (hygiëne). De oudere kinderen leren ook het wassen van kleding en het aanleggen van een moestuintje. Die kennis nemen ze mee naar huis. Zo verandert de omgeving mee met de kinderen. De kinderen worden meer zelfbewust, overtuigd van wat ze kunnen en leren ook hun geschiedenis kennen. Dat zorgt er voor dat ze iemand zijn en worden.

Gezamenlijk ZWO-project 'Onderwijs voor Dalit-kinderen' Gezamenlijk ZWO-project 'Onderwijs voor Dalit-kinderen'

De Protestantse kerken van Hilvarenbeek ( Digna Cusell), Oisterwijk ( Theo Nijman) en Tilburg ( Anja Severijnen) hebben tijdens een SaGe bijeenkomst de sponsorovereenkomst met Kerk in Aktie voor  de komende 3 jaar getekend. Hierbij spreken deze drie Samenwerkende Gemeenten  af gezamenlijk de schouders gaan zetten onder het project Onderwijs voor Dalit kinderen van  Cards in India  . Het gaat om een bedrag van minimaal € 3500,-- per jaar.
De organisatie Cards wil dat Dalit kinderen volwaardig mee kunnen doen en slaagt erin het onderdrukkende kastensysteem te doorbreken. Tijdens voor- en naschoolse bijeenkomsten, Bala Bata’s genoemd, biedt Cards huiswerkbegeleiding, muziek, dans en sport. Kinderen krijgen weer zelfvertrouwen en hun schoolprestaties verbeteren. Door de liefde en aandacht ontdekken kinderen dat ze de moeite waard zijn.
Voor komend jaar staan er al de nodige activiteiten op de agenda. Zo wordt er gewerkt aan een sponsor/stiltemarathon op stille zaterdag , staan het Onderwijs voor Dalit kinderen gedurende de 40 dagen tijd centraal in de kindernevendienst en in de kerken, komen er themadiensten met gasten , gaan we een dienstenveiling voor het goede doel in Oisterwijk organiseren, werken we aan een zomerfestijn in Indiase sfeer met buffet in de tuinen van de Andreaskerk in Hilvarenbeek) en willen we met de jongeren van onze 3 gemeenten een dagje naar Amsterdam naar het Tropenmuseum om daar te ervaren hoe de Dalits leven.
Het hele jaar door kunt u achtergrond artikelen over het KIA project Onderwijs voor Dalit kinderen lezen in  Samen op Weg en de andere media van de drie kerken. Tot slot wordt er op dit moment de laatste hand gelegd aan een fototentoonstelling over Dalits in het algemeen en Dalitkinderen in het bijzonder.
De hulp van Kerk in Actie wordt ingezet voor 180 Bala Bata’s in 154 dorpen. Elk jaar maken 3.600 nieuwe kinderen gebruik van de Bala Bata’s. In 2012 ging het in totaal om 8.858 kinderen.
Dit KIA project is een gemeenschappelijk KIA project van de Samenwerkende Protestantse Gemeenten Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg.

zondagse eredienst
datum en tijdstip 24-09-2017 om 9.30u