PKN
Protestantse Gemeente te Tilburg en omstreken
 
ds. Otto Grevink

ds. Otto Grevink

Vanaf 1 juli 2017 mag ik samen met dominee Ruth predikant zijn de Protestantse Gemeente te Tilburg. Graag stel ik me al even kort aan u voor. Veertig jaar geleden begon mijn leven in Veldhoven, waar ik ben opgegroeid. Ik ben theologie gaan studeren om het werk met mensen dat me aansprak, en het podium dat kerkdiensten bieden om iets waardevols aan mensen over te dragen. Dat mijn opa aan het eind van zijn leven predikant was, inspireerde me, ook al heb ik hem nooit gekend.
 
Na mijn studie deed ik kort onderzoek naar het ontstaan van gemeenten in nieuwbouwwijken, maar ik werd daarin juist aangetrokken door de praktijk van gemeenteopbouw. In Waalwijk kreeg ik in 2005 de kans om gemeentepredikant te worden en me dat vak eigen te maken. In die twaalf jaar fuseerden onze twee gemeenten. Dat gaf steeds nieuwe uitdagingen, waarbij ik me steeds meer aangetrokken voelde tot het werk met mensen die juist niet (meer) naar de kerk gaan. Ik kreeg contacten op de protestants-christelijke basisschool die ertoe leidden dat ik er wekelijks een ochtend ben en contacten leg met leerlingen, leerkrachten en ouders. In mijn missionaire specialisatie ben ik dat verder uit gaan bouwen. Daarin ontstond mijn wens naast mijn werk als gemeentepredikant meer missionair actief te zijn. Vorig jaar kreeg ik de kans om naast mijn gemeentepredikantschap (80%) internetdominee te worden bij de pioniersplek van onze kerk op internet: MijnKerk.nl. Daarna voelde ik mij geroepen op zoek te gaan naar een kleine predikantsplaats om daarnaast meer missionair werk te kunnen doen in en vanuit Brabant. In Tilburg ligt een mooie uitdaging te wachten.

Naast mijn werk in de PKN Tilburg blijf ik actief op school in Waalwijk en bij Mijnkerk.nl. In Waalwijk (Sprang-Capelle) leid ik bovendien een koor (Laudate Dominum), waarin ik mijn passie voor muziek en theater kwijt kan, naast vele andere mogelijkheden die ik daartoe krijg binnen en buiten de kerk. Zo zong ik liedjes van Ramses Shaffy in een Shaffydienst, en zong ik mee met coverband Mashmerize in een Top2000 kerkdienst.
 
Samen met mijn vrouw Marijke woon ik in Waalwijk. U kunt mij online vinden op Facebook, Instagram, Twitter en mijn blog: www.ottogrevink.nl. En natuurlijk op www.mijnkerk.nl. Graag tot ziens!
 
ds. Otto Grevink
mailadres:
tel. 06-30565951
 

 
ds. Ruth Jellema-Greydanus ds. Ruth Jellema-Greydanus


Even voorstellen…

Op 5 mei 1972 ben ik geboren, in Hichtum, een klein dorpje vlakbij Bolsward, op het Friese platteland. Ik ben getrouwd met Pieter Jellema. Wij zijn de trotse ouders van drie kinderen. Ate (1996), Reinouw (1999) en Jimte (2002).

Na mijn studie theologie in Kampen heb ik een aantal jaren als leraar levensbeschouwing gewerkt. In sept. 2004 ben ik als predikant bevestigd in de Protestantse Gemeente te Lith en Oijen. Zeven jaar heb ik met veel plezier in deze kleine dorpsgemeente gewerkt. In september 2011 ben ik als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente te Tilburg e.o., voor 60% van de volledige werktijd.

Mijn werk als predikant doe ik met heel veel plezier. Vooral het voorgaan in de eredienst en het pastoraat hebben mijn hart. Ik kan er mijn passie en creativiteit goed ik kwijt.

Met vriendelijke groet en tot ziens!!
Ds. Ruth Jellema-Greydanus.

Mijn mailadres:
Telefoonnummer: 06-2284 1257

 
ds. Axel Rooze

ds. Axel Rooze

Op zondag 13 oktober 2013 is Axel Rooze in de gemeente bevestigd als predikant met bijzondere opdracht. Hij werkt als geestelijk verzorger bij Amarant.
Axel Rooze (1984) is geboren in Leeuwarden. Studeerde 'Maatschappelijk werk & Dienstverlening' in Zwolle, 'Klinische en gezondheidspsychologie' in Utrecht en 'Theologie' in Kampen.

Zijn telefoonnummer is: 06-13738839
e-mail:

 
 
 

zondagse eredienst
datum en tijdstip 21-01-2018 om 9.30u

Oecumenische viering
met Mariakerk


ds. Ruth Jellema en 
pastor Mariakerk

We vieren de Maaltijd
van de HeerWelkom!meer details

 
nieuwsbrief

   klik hier voor de nieuwsbrief van zondag 14 januari 2018
 
collectebonnen bestellen?
Informatie over het bestellen van collectebonnen vindt u bij 'Over ons' en vervolgens 'college van kerkrentmeesters'.
 
dagtekst Taize
 
Opstandingskerk

Prof. Cobbenhagenlaan 8, hoek Waringinstraat

5037 DC Tilburg

013 4671763

e-mail:

 
eredienst naluisteren?

de diensten van de afgelopen zondagen

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.