Diaconie Diaconie

College van Diakenen geeft op diverse niveaus ondersteuning:

Op ‘wereldniveau’:
ZWO ondersteunt projecten in Mozambique en Zambia.
Via avondmaalscollectes ondersteunen we voornamelijk onverwachte rampen.
Via schrijfacties geven we mentale ondersteuning van mensenrechtenactivisten of gevangenen.

Op ‘landelijk niveau’:
We hebben een lening uitstaan bij de ideële organisatie Oikocredit
Hiernaast ondersteunen we een tweetal door de landelijke PKN organisatie aanbevolen projecten:
• ‘de Leevboerderij’ in Werkendam: een plek voor jongeren die ‘tussen wal en schip’ dreigen te raken.
• ‘het Lichtpunt’  in Kollumerzwaag (Fryslân): opvang en ontmoeting aan een brede doelgroep van mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen; renovatie van de boerderij.

Op ‘plaatselijk niveau’
Op plaatselijk niveau wordt een aantal organisaties financieel ondersteund:
• MST/VLOT
• Het Huis van Ontmoeting
• Penitentiaire Inrichting
• Het Ronde TafelHuis
De steeds weer zeer succesvolle actie schoenendoos voor kinderen die onvoldoende aan het sinterklaasfeest deel kunnen nemen wordt ook ondersteund vanuit de diaconie.
Hiernaast zijn er diverse hulpvragen waar de diaconie een bijdrage aan levert.
Vanuit de diaconie nemen we deel aan het project ‘SchuldHulpMaatje’: het als maatje er zijn bij mensen met (beginnende) schulden, bij schuldpreventie en schuldhulp,
Via de opbrengst van collectes, oogstdienst, bloemengroet, kerstattenties wordt aandacht gegeven aan minderbedeelden, ouderen, zieken en mantelzorgers.

zondagse eredienst
datum en tijdstip 25-11-2018 om 9.30u