Oecumenische vieringen Oecumenische vieringen

Er worden met regelmaat gezamenlijke oecumenische vieringen gehouden. Er zijn met name contacten met de parochies in Tilburg-Noord, Tilburg-West en de Indonesische Kerk (GKIN)

Voor info over oecumenische vieringen zie bij 'agenda oecumenische vieringen'

Raad van Kerken

tekst

Religieus Beraad Religieus Beraad

Het Religieus Beraad Tilburg is een platform voor gesprek tussen lokale overheid, kerken, migrantenkerken en religies.Gespreksonderwerpen o.a. armoedeproblematiek; integratie en participatie; kerken en religies in het gemeentelijk rampenplan; relatie kerken en religies en lokale overheid.

Namens de Protestantse Gemeente Tilburg participeert Meggy van Oudenhoven in het Religieud Beraad Tilburg,

Het Ronde Tafelhuis

Het Ronde Tafelhuis is een interreligieus ontmoetingscentrum in Tilburg-Noord. In deze wijk hebben zich de afgelopen decennia mensen gevestigd uit alle werelddelen en met allerlei verschillende culturele, maatschappelijke en religieuze achtergronden. Het Ronde Tafelhuis biedt al deze mensen een plek om samen te komen en activiteiten te organiseren. Religie, zingeving en levensbeschouwing nemen daarbij een belangrijke plaats in. De onderlinge samenwerking wordt gestimuleerd door een gezamenlijk programma-aanbod waarbij alle inwoners van Tilburg-Noord van harte welkom zijn.
Het Ronde Tafelhuis is op 21 november 2008 officieel geopend. Het centrum is gevestigd in één van de oude kerkgebouwen van de parochie Heikant-Quirijnstok aan de Haendellaan. Het is tot stand gekomen in een samenwerking tussen de gemeente en de Norbertijnse Gemeenschap in Tilburg.
De openingstijden van het Ronde Tafelhuis zijn: maandag tm donderdag van 09.00 tot 14.00 uur.
Vrijdag is het centrum geopend van 09.00 tot 12.00 uur voor het VerWijsspreekuur.

Doelstelling
De doelstelling van het Ronde Tafelhuis is het tot stand brengen van ontmoetingen tussen verschillende culturele en religieuze groeperingen in Tilburg-Noord en daarmee de sociale cohesie te bevorderen.

zondagse eredienst
datum en tijdstip 19-11-2017 om 9.30u